maanantai 13. helmikuuta 2017

Miten tähän on tultu?

Tämän blogin takaa löytyy kolmekymppinen aviopari, joka kliseisesti päätti aloittaa laihdutuskuurin tammikuussa, heti vuodenvaihteen jälkeen. Nyt projektia on takana kohta 1,5kk. Tuloksia on mittailtu niin vaa'an kuin mittanauhankin avulla, ja molempien kohdalla tulokset ovat olleet hyviä. Yhteenlaskettuna pudotettuja kiloja on tällä hetkellä kymmenen (ja risat). Tarkempia lähtötietoja, kuten painoa, pituutta ja kuvia tulee molempien osalta sitten omissa postauksissaan.


Kuva: Pixabay


Miksi on tarve laittaa elämäntapa remonttiin? Joskus joku viisas on sanonut, että hyvä parisuhde lihottaa kymmenen kiloa. Allekirjoitan tämän täysin, sillä suhdehan on vähintäänkin erinomainen. Voisi sanoa, että meillekkin kävi perinteiset. Hellusteluaikana oli mukavaa löhötä yhdessä ja syödä, kuitenkin kun tätä jatkuu useamman vuoden niin onko ihme, että molemmilla riittää tiputeltavia kiloja? Tähän kun vielä lisätään stressaavia/ikäviä muutoksia ja terveysongelmia, niin nyt viimeistään on soppa uskottavasti valmis.

Käytännössä tämä soppa tarkoitti meidän kohdalla mm. sitä, että emme harrastaneet liikuntaa ja myös hyötyliikunnan määrä jäi pieneksi. Ateriarytmit olivat ihan perseellään, sillä söimme käytännössä kaikki päivän ateriat yhdeltä istumalta iltaisin, television edessä tietysti. Useimmin nämä ateriat pitivät sisällään (uuni)pitsaa, kebab-eläintä, hamppareita ja kiinalaista. Jälkiruuaksi piti tietysti saada jotain makeaa, ja silloin (irto)karkit, jäätelö ja pullat olivat kovaa huutoa. Teimme myös itse ruokaa, mutta silloinkin annoskoot olivat järkyttäviä, eikä kermasta tai juustosta paljoa säästelty. Tällä hetkellä moisten ruokien, tai oikeammin ruokamäärien ja sen jälkeisen ähkyn ajattelukin tekee pahaa. Eli jotain muutosta oikeaan suuntaan on tapahtunut myös korvien välissä.



Kuva: Pixabay


Miksikö sitten piti perustaa blogi tätä remonttia varten? Vaikka motivaatio, sekä alkuinnostus on vielä hyvinkin korkealla ajattelin, että lisämotivaatiosta blogin muodossa ei ole haittaa. Lueskelin muita samasta aiheesta kirjoittavia blogeja, ja niissä vertaistuen määrä oli aivan huikeaa! Samalla blogista tulee myös meille päiväkirja, johon voi aina palata lueskelemaan vanhempia tekstejä sellaisella hetkellä, kun epätoivo meinaa ottaa vallan. Tai keittiön yläkaapin Marianne-pussi huutelee liian lujaa. Vielä kun sain hra R:n innostumaan ajatuksesta ei tähän varsinaisen blogin perustamiseen uponnut kovinkaan paljon aikaa.

Jatkossa blogista tulee löytymään yhdessä ja erikseen laadittuja postauksia. Kaikille vaihtoehdoille tulee myös omat tunnisteet, mikäli esimerksi akkamainen höpinä ei satu kiinnostamaan. Sisältö tulee kuitenkin pyörimään tässä elämäntaparemontin ja siihen liittyvien asioiden ympärillä. Teimme myös yhdessä päätöksen, että esiinnymme blogissa anonyymisti. Kuitenkin tämänkaltaisessa blogissa muutoskuvat ovat varmasti niitä, jotka kiinnostavat. Uskallan luvata, että sellaisia kuvia täältäkin tulee löytymään. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei kaikkien muhkuroitten ja makkaroitten esiintuominen jännittäisi yhtään.



Kuva: Pixabay
  

Tässäpä meistä lyhyesti, kuten luvattua, seuraavissa postauksissa tulee yksityiskohtaisempaa tietoa siitä, että millaisista luvuista/mitoista projekti on lähtenyt liikenteeseen. Meille saa jättää kysymyksiä/palautetta/turhia toiveita joko kommentteihin tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rasvaprosentti@gmail.com



Mukavaa maanantaipäivän jatkoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti