torstai 23. helmikuuta 2017

Rouva R & inbody-mittaus

Pari viikkoa sitten näin ilmoituksen, että "meidän" salilla järjestetään inbody-mittauksia muutamana päivänä. Silloin tuntui hyvältä idealta ilmottautua mukaan ja käydä kartoittamassa (lähes) lähtötilanne tälläkin keinolla. Mainittakoot tässä vielä se, että mittaus oli elämäni ensimmäinen kerta. Tiesin, että kylmää kyytiä on luvassa ja niinhän siinä kävi. 



Jostain syystä jännittää enemmän laittaa nämä mittaustulokset tänne julki, kuin esimerkiksi lisätä kuvia tai mittoja (vaikka niidenkään perusteella tämä mittaustulos ei yllätä ketään). Anonyymisti tässä ollaan edelleen liikenteessä, mutta kuitenkin - jännä tuo ihmismieli. Haluan kuitenkin jakaa rehellisesti tänne niin hyvät kuin heikommatkin hetket, joten.. Kuvat kertokoot enemmän kuin tuhat sanaa.





Rasvaa, rasvaa ja vielä vähän rasvaa. Sekään ei yllättänyt, että viskeraalirasvaa on noin järisyttävä luku. Keskivartalo on ollut aina se heikko, tai siis paksuin kohta. Jos tästä yrittää jotain positiivista löytää, niin ainakin lihastasapaino on kutakuinkin normaalin rajoissa. Toinen positiivinen asia on se, että eihän tästä yksinkertaisesti voi suunnata kuin ylöspäin? Seuraavan kerran mittausmahdollisuus samassa paikassa on ensi syksynä, noin puolen vuoden kuluttua. Laitoin jo kalenteriin merkinnän, että silloin mennään yrittämään uudestaan paremmalla menestyksellä!

Nytpä on runosuoni sen verran ahtaalla, että enempää en osaa tästä jaaritella. Tai ehkä vielä loppuun totean, että en jäänyt harmittelemaan tuloksia. Todennäköisesti enemmän olisi harmittanut, jos oisin lykännyt ensimmäistä kertaa syksylle ja jäänyt ilman näitä tuloksia, johon voin verrata uusia. Tämä antoi myös ehkä hieman lisäpuhtia salille tänä aamuna.

Seuraatko sinä muutoksia myös inbody-mittauksen avulla? :)

4 kommenttia:

  1. Hei. Minullekin tehty tämä mittaus. Tosin 5 vuotta sitten ja vähän erilainen oli tulos kaavake.
    Itsellä tuossa mittauksessa pituutta 163 cm, painoa 89.
    Jännä kun sinulla ideaali paino oli laitettu 60 kg vaikka olet minua pidempi, minulla se oli jopa 67 kg!!
    Kyllä se nähtävästi vaikuttaa jotenkin kun minulla lihaksen osuus vähän suurempi, rasva prosentti 40 ja viskeraalista rasvaa ei ole. Olen enempi tasapaksu kun kertynyt rasvaa johonkin. Mutta suuntaa antavia nämä testit on, kiva käydä tasaisin väliajoin varsinkin jos on yrittänyt asialle jotain tehdä mutta liian tarkasti ei kannata näihin suhtautua. Kävin toisessa mittauksessa missä tuli kehon ikä.. Eläkeikäinen se tulos oli. Kuitenkin olen täysin terve, lääkkeen lääkettä en syö, en edes koskaan flunssassa ja näin ollen kunto ihan kohtalainen. Liikun päivittäin. Ettei näistä nyt mahdotonta stressiä kannata siis ottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Kyllähän tuo mittaus antaa siinä mielessä enemmän vertailukelpoista tulosta, kuin esimerkiksi pelkkä paino. Liian ryppyotsaisesti en minäkään aio tulosta murehtia, tulipahan käytyä. Ennenkaikkea halusin tässä vaiheessa mustaa valkoiselle juurikin sen takia, että voin verrata tuloksia syksyllä tehtävään mittaukseen. Missä olet päässyt tuohon kehon ikä -testiin? Olisi jännä käydä, vaikka eläkeikäinen on taattu tulos. :D

      Poista
  2. Tein testin uimahallilla , hur labsin tanita vaaka. Se antaa hieman erilaisia vastauksia kun tuo inbody, esim tuo metabolinen ikä. Se kai lasketaan jotenkin lihasten suhteesta rasvaan. Rasvaa ja painoa on vaikka lihasmassa kohtuullinen. Silti tuo ikä ihan valtaisa. Ehkä sitä ei ainakaan kannata tuijottaa näissä mittauksissa. Minulla myös uusinta mittaus, kyllä jo 3 kk päästä mut jos saisi vähän edes parempia tuloksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä pitää silmät auki, jos joskus mahdollistuisi toisenlainen mittaus. Kolmessa kuukaudessa ehii tapahtua vaikka mitä, toivottavasti tulokset ovat mieleiset. :)

      Poista