sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Mikä on muuttunut?

Olimme saaneet edelliseen postaukseen kysymyksiä sopimattomasti lihava -blogin Lennulta. Ensinnäkin haluan kiittää hyvistä kysymyksistä (jotka poikivat idean tähän postaukseen), ja toiseksi yritämme tarjota mahdollisimman kattavan vastauksen niihin. :)

Olemme kuvailleet muutamalla sanalla lähtötilannetta blogin ensimmäisessä postauksessa. Eli aiemmin arkemme oli seuraavanlaista; emme harrastaneet minkäänlaista liikuntaa ja arkiaktiivisuus oli molemmilla hyvin mitätöntä. Päivän aikana jätimme väliin aivan liian monta ateriaa, mikä kostautui päivittäisellä ahmimisella/mättämisellä/herkuttelulla iltaisin. Ruokavalio koostui pääasiassa pitsoista, kebabeista, hampurilaisista, kiinalaisista, pullasta, (irto)karkeista, sipseistä ja limpparista. Eli kaikesta siitä, mistä olemme olleet yhtä poikkeusta lukuunottamatta irti viimeiset 2,5 kuukautta.



  

Tällä hetkellä ruokailujen suhteen on löytynyt paljon terveempi rytmi ja järkevät annoskoot. Tosin ateriavälien ja aamupala/lounaspainotteisen syömisen opettelussa on vielä molemmilla hiukan tekemistä. Kuitenkin aamupalasta on tullut jo sellainen juttu, että ilman sitä ei liikahdeta yhtään mihinkään. Ruokavalio on pyritty muuttamaan sellaiseksi, että sitä voi noudattaa vaikka koko loppuelämän. Eli aamulla puuroa, paljon pupunruokaa, kanaa, kalaa ja herralle lihaa. Ruokapäiväkirja -postauksia olemme julkaisseet yhden, mutta varmasti niitä tullaan tekemään myös jatkossakin. Paljon parjattuja hiilareita emme välttele liiaksi, mutta "turhat" vaaleat hiilarihötöt on karsittu pois. Kuitenkin kaikkinensa muutos ruokailuun liittyvissä asioissa on valtava, ja haluamme jälleen kerran korostaa, että rempan aikana ei ole sorruttu pussikeitto- tai muihin pikaratkaisuihin. Nälkää ei ole todellakaan tarvinnut kärsiä, enemmänkin ongelmana on se, että ruokahalua ei riitä syömään tarpeeksi. Niin kauan kun tulosta tulee, emme koekkaan tarpeelliseksi tehdä isompia rajoituksia/muutoksia/karsimisia ruokavalion suhteen. Rouva seuraa syömisiään punnitsemalla/kirjaamalla (eli syöttämällä tiedot kännykän sovellukseen), mutta ei sekään ole mikään ryppyotsainen harrastus.





Liikunnan suhteen on tapahtunut myös suuri muutos. Aiempi liikkumaton elämä on korvautunut usealla salikäynnillä viikossa. Lisäksi salin yhteydessä on mahdollisuus niin uimeseen kuin ryhmäliikuntatunneille. Olemme hyödyntäneet myös näitä mahdollisuuksia, joten liikunta on kivan monipuolista. Lisäksi ranteissamme on heilunut parin viikon ajan Polarin A360 -aktiivisuusrannekkeet, jotka ovat omiaan kannustamaan arkiaktiivisuudenkin lisääntymiseen. Molemmilla on aiempaa liikuntataustaa, joten liikkumisen iloa ei tarvinnut kovinkaan syvältä kaivella, vaan sieltä se löytyi alkukankeuden (lue: rouvan alkujännityksen) jälkeen. Salilla käymme yksin, yhdessä sekä tuttavapariskunnan kanssa. Tämä järjestely myös pyrkii ennaltaehkäisemään sitä, että ennalta suunnitelluista treeneistä ei pääse luistamaan ihan niin helpolla. :)





Paljon tässä on vielä uutuudenviehätystä ja alkuhuumaa, että kyllä ne vaikeammat päivätkin tulevat vielä eteen. Silloin voi olla kiva palata vaikka juurikin tähän postaukseen, ja miettiä, että voittaako tämä uusi vai vanha. 

Lisää motivaatiota löytyi tälläkin viikolla vaa'alta. Rouvalla alkaa 7-alkuiset luvut lähestyä uhkaavasti aamupainon ollessa 80,7 kiloa. Eli tällä hetkellä tammikuun alusta on pudonnut tasan kahdeksan kiloa! Herralla puolestaan ensimmäinen pudotettu kymppi kurkkia nurkan takaa. Paino on tällä hetkellä 133,3kg, eli pudotettuja kiloja on 9,7! Tästä on taas hyvä lähteä uuteen viikkoon!

PS: Blogimme löytyy nykyään myös blogit.fi -sivustolta, joten tervetuloa seuraamaan meidän matkaa myös sitä kautta. Myös blogimme oikeasta laidasta löytyy kuvake, jota kautta pääset klikkaamaan itsesi lukijaksi. :)

2 kommenttia: