keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Kokeileva keittiö osa 2: Kasvispihvit

Tänään kurkistetaan jälleen vähän syömisten puolelle, ja vuorossa on kokeilevan keittiön toinen osa. Reseptiä on kokeiltu ensimmäisen kerran tammikuussa, ja varmasti tulemme tekemään pihvejä tällä ohjeella toisenkin kerran. Haluamme jälleen muistuttaa, että emme tee yhteistyötä minkään tahon kanssa - haluamme jakaa vain mielipiteemme ja vinkkimme teidän lukijoiden kanssa. :)





En muista onko jossain aiemmassa postauksessa tullut ilmi, mutta Rouva R on ollut ilman punaista lihaa kutakuinkin 15 vuotta. Joten erilaisia kasvispihvireseptejä on tullut kokeiltua tuona aikana jokunen. Tämä resepti on kuitenkin simppeli, ja sellainen, että sen kokeilemista uskaltaa suositella muillekkin. Aluperäinen resepti löytyy maku.fi -sivustolta. 

Pihvien tekemiseen tarvitset seuraavanlaiset ainekset:

Itse tuunasin reseptiä sen verran, että korvasin tavallisen sipulin punasipulilla. Itse pihvien valmistaminen käy näinkin simppelisti:

  • Raasta pesty kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Yhdistä raasteen joukkoon muut aineet ja sekoita. Annajogurttikastikkeen tekeytyä jääkaapissa pihvien teon ajan.
  • Kuori porkkanat ja sipuli. Pese kesäkurpitsa.
  • Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Yhdistä kasvis- ja juustoraaste.
  • Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä muniin jauhot ja mausteet. Kaada munaseos raasteiden joukkoon ja sekoita.
  • Kuumenna lettupannulla rasvaa. Muotoile massasta kasvispihvejä pannulle ja paista miedolla lämmöllä muutama minuutti molemmin puolin.
Aluperäisessä reseptissä on mukana myös jogurttikastike, mutta itse tein näiden kaveriksi tzatzikia. Sen teen sekoittamalla turkkilaiseen jogurttiin valkosipulia, kurkkua, valkosipulia, sitruunamehua ja valkosipulia. Mainitsinko jo, että valkosipulia tähän ei voi laittaa liikaa? ;)

Koska kyseessä ei ole ruokablogi, vaan todella vakavasti otettava ja ryppyotsainen laihdutus/elämäntaparemppablogi, niin laitetaanpas vielä pihvien ravintosisältö (per 100g) näkyviin:

Energiaa: 89kcal
Hiilarit: 4,4g
Rasva: 5,8g
Proteiini: 4,4g
Kuitu: 0,9g
Suola: 0,6g

Kuten jo ylhäällä hehkutin, tämä resepti on lähes idioottivarma, ja lopputulos maistuva. Jopa vannoutunut sekasyöjä (herra R) pisteli pihvit tyytyväisenä naamariin. Joko niiden hyvän maun vuoksi, tai siksi, että rouvassa on pirttihirmun vikaa. Niin tai näin, uskallatko kokeilla kasvisruokaa - tai kuuluuko se sinun ruokavalioosi vakituisesti? :)

2 kommenttia:

  1. Tykkään tämän tyyppisistä postauksista :) Kiva kun teette tälläisia. Aikaisin tekemänne Mifun arviointipostaus oli hyvä.
    Kasvispihvit lähtevät varmasti kokeiluun, tykkään kasvisruuasta ja kiva kun on ravintoarvotkin ylhäällä.
    -Laura-

    VastaaPoista