sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Kokeileva keittiö osa 3: kukkakaalipitsa

Lauantaina päätimme jälleen kokeilla uutta keittiön puolella, ja haluamme jakaa tämän hyväksi testatun ohjeen nyt myös teidän lukijoiden kanssa. :) Tätä postausta ei ole tehty yhteistyössä minkään tahon kanssa, ja linkit ovat vain teitä varten.

Vuorossa on jälleen kasvisruokaa, mutta tästä voi helposti tuunata oman maun mukaisen, sillä ruokalistalla on pitsaa.. Ei kuitenkaan ihan sillä perinteisellä tyylillä. Alkuperäinen resepti tähän kukkakaalipohjaiseen pitsaan löytyy Valion sivuilta




Teimme pizzan lähes ohjeen mukaan, ja ainesosaluettelo on seuraavanlainen:
POHJA
1  pieni  (300 g)kukkakaali
1  pussi  (150 g)Valio TexMex juustoraastetta
½  tlsuolaa
1 muna
PÄÄLLE
1 punainen paprika
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
½  dl  (50 g)tomaattipyreetä
1  tlk  (400 g)paseerattua tomaattia
2  tlsokeria
½  tlsuolaa
mustapippuria myllystä
1  pussi  (150 g)Valio TexMex juustoraastetta

Valmistusohje näyttää seuraavanlaiselta:

  • Hienonna kukkakaali muruksi tehosekoittimen leikkuuterällä tai veitsellä.
  • Sekoita pohjan ainekset. Painele seos leivinpaperille uunipellille, seoksesta saat 2 pyöreää pizzaa tai yhden uunipellin kokoisen pohjan. Esipaista uunin alaosassa 250 asteessa 10 min.
  • Kuori sipulit. Hienonna ne ja paprika. Kuullota pannulla Oivariini rasvassa. Lisää tomaattipyree, anna kuullottua.
  • Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min.
  • Lisää kastike esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.

  • Paista vielä uunin keskiosassa 250 asteessa 15 min.


Pizza oli nopea ja helppo tehdä, ainoa poikkeama reseptiin oli se, että korvasimme jälleen sipulin punasipulilla. Valion TexMex-juusto oli uusi tuttavuus, mutta se osoittautui varsin hyväksi tuttavuudeksi! Pizza ilman voimakkaan juuston antamaa makua olisi voinut jäädä vähän köykäiseksi.

Ja koska tämä on edelleen elämäntaparemppablogi, niin lisätäänpäs vielä ruuan ravintoarvot:

100g pizzaa on energiaa 108kcal
Hiilari 4g
Proteiini 7g
Rasva 7g
Ravintokuitu 2g
Kalsium 191mg

Vaikka lopputulos muistutti jotain pizzan ja lasagnen välimuotoa (täytettä oli vähän tuhdisti pohjan kokoon nähden), niin maun puolesta ruoka maistui molemmille, eikä pohjasta olisi välttämättä huomannut sen sisältämää kukkakaalta, ellei siitä olisi tiennyt. Tulemme ehdottomasti jatkossa huijaamaan pizzannälkää tällä reseptillä! Tiivistettynä voisi sanoa, että 5/5.

Heräsikö mielenkiinto kokeilla, tai onko tämä jo ihan tuttua juttua? :)

Loppuun vielä sellainen juttu, että blogi on talvilomalla seuraavan viikon, palataan ensi kerralla maaliskuun yhteenvedon - ja ehkä myös tuoreiden mittaustulosten merkeissä. Mukavaa viikkoa kaikille! <3 


6 kommenttia:

  1. Olen itsekin testannut tuota kukkakaalipizzaa ja ai että, se on kyllä niin herkkua! Suosittelen teille seuraavaksi testiin bataattipizzaa, sekin oli tosi hyvää! :) Kiva kun jaatte reseptejä, niistä saa varmasti monet ideoita :)

    -vanessa
    uusialkuni.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun! :)

      Poista
  2. Hyvänoloinen ja helppo resepti. Menee kokeiluun meillä.

    VastaaPoista
  3. Kukkakaalipizza on kyllä herkkua:)
    Meillä uusi haaste, Hyvänolon huhtikuu. Lähtekäähän haasteeseen mukaan jos kiinnostaa:)
    -Laura-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä käydä liittymässä mukaan, vaikkakin vähän myöhässä. :)

      Poista