keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Ruokapäiväkirja osa 1

Meidän taloudessa ruokarytmiin tuo omat haasteensa mm. Herra R:n vuorotyö. Tämä ruokapäiväkirja on maanantailta, jolloin meillä molemmilla oli vapaapäivä. Käytännössä se tarkoitti sitä, että saatoimme syödä aikalailla samoja ruokia "normaaleihin" kellonaikoihin. Rouva pitää omista syömisistään tarkempaa päivittäistä kirjanpitoa, tai nykyisinhän tällekkin löytyy monia eri sovelluksia kännykkään, jolla homma hoituu helposti. Silti vanhanaikainen kynä&paperi -meininki viehättää kovasti, ja molemmat tavat onkin valjastettu käyttöön.




Tältä näyttivät maanantain ruokailut:

Aamiainen: Molemmilla aamun eväät ovat nopeasti juurtuneet yhteen ja samaan. Rouvan aamupala koostuu kaurapuurosta raejuustolla ja hedelmästä. Tänään vuorossa oli banaani. Lisäksi aamuun kuuluu omegat, c-vitamiini ja MSM-jauhe (joka on muuten järkyttävän pahaa). Herran aamiainen valmistuu nopeasti ?? ja siihen kuuluu kaurahiutaleita, banaania, raejuustoa ja maitoa. Eli kaikki ainekset sekoittimeen ja juoma naamariin - kiireisen ei-niin-aamuihmisen pelastus. ;) Kaiken kruunaa kahvi. Vahva kahvi.





Välipala: Maanantaina kävimme salilla heti aamusta, ja siellä molemmilla oli mukana palautusjuoma.

Lounas: Paistettua kananmunaa, ruisleipää, oivariinia, kalkkunaleikettä/kinkkua, Polar-juustoa, kurkkua, tomaatti-mozzarella salaattia ja jälkiruuaksi veriappelsiinin makuiset Skyr-rahkat.




Välipala: Kahvia ja mandariinit.

Päivällinen: Broilerin jauhelihaa, wokkivihanneksia ja muutama hyppysellinen niitä mausteita, mitä kaapista sattui käteen osumaan. :) Taas myös vähän kahvia.

Iltapala: Rahkaa ja mehukeittoa. Valion uus kausimaku sitruuna-vanilja on muuten melkosen herkkua!

Tässäpä tiivistettynä meidän talouden yhden päivän aterioinnit. "Normipäivänä" olisi paljon isommat erot siinä, että mitä syödään ja missä syödään. Ehkä näistäkin eroista lisää jossain myöhemmässä vaiheessa. :) Tänään, kun on kuukauden ensimmäinen päivä tuli heiluttua myös mittanauhan kanssa heti aamusta. Tulehan perjantaina kurkkimaan, että onkos niitä senttejä kadonnut vai ei

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus:) Kyselinkin jo aikaisemmin noista kuvista teiltä kun on niin kivoja. Nyt on pakko kysyä että mistä kuvapankista niitä otatte? Olen tullut hyvin araksi käyttämään muiden kuvia blogissani.. mutta luinkin netistä että teidän mainitsemat CC- kuvia saisi käyttää vapaasti:)
    -Laura-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Osassa kuvapankeista on useammalla käyttöoikeudella rajattuja kuvia, jolloin pitää tarkistaa aina kuvakohtaisesti niiden sopivuus esim. blogiin. Ilmaisia kuvapankkeja, joiden kaikkia kuvia voi käyttää (esim. blogiin) on mm. Unsplash.com, Pixabay.com ja Stocksnap.io - ja toki lisää löytyy helposti googlen kautta.

      Toivottavasti tästä vastauksesta on apua teille! :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta :) Varmistan vielä, että onko kuvassa sitte CC - merkintä jotta sitä saa esim.blogissa käyttää ?

      Poista
    3. Esim. Pixabayssa, kun klikkaa kuvan auki näkyy oikealla teksti "CC0 vapaaseen kaupalliseen käyttöön, nimeämistä ei edellytetä" - varmanpäälle voi pelata käyttämällä esim. vain aiemmin mainitsemiani sivuja, joissa kaikki kuvat ovat noita CC0 -kuvia.

      Poista